Onderdeel van de positioneringsstrategie van KS Profiel was het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl. Samen met Erik van der Liet van What Comes Next! (strategie) hebben wij deze gerealiseerd.

Sterk en krachtig
De olifant is sterk en krachtig, net als staal en de profielen die KS ontwerpt en produceert. Daarom staat de olifant centraal in de nieuwe visuele identiteit van KS Profiel. Het olifanten beeldmerk is een metafoor voor KS Profiel. Het beeldmerk is een gestileerde olifanten kop die van voren is afgebeeld. De vormtaal van het beeldmerk vindt haar oorsprong in profielen.

Metafoor
De kernwaarden van KS profiel (betrouwbaar, vakmanschap, oplossingsgericht, daadkracht en samen) sluiten goed aan bij de eigenschappen waar olifanten over beschikken. Olifanten behoren tot de intelligentste dieren op aarde, dit past bij het oplossingsgerichte karakter van KS Profiel. Olifanten staan erom bekent dat zij werktuigen gebruiken om tot oplossingen te komen, hieruit blijkt vakmanschap. Daarnaast zijn olifanten erg betrouwbaar, ze zorgen niet alleen voor hun eigen jongen, maar ook voor andermans jongen indien dat nodig is. Olifanten zijn kuddedieren en werken samen. KS Profiel kenmerkt zich tevens door haar samenwerkingen, niet alleen met de klant maar ook met collega’s en leveranciers.

KS Service Center
Bij de nieuwe strategie hoort ook een onderscheidend label voor de Service afdeling van KS Profiel. Daarom is KS Service Center in het leven geroepen.

Onderscheid
De markt van KS Profiel kent geen concurrenten die een dier in hun huisstijl gebruiken. Dit zorgt voor een onderscheidend karakter van de visuele identiteit. Het beeldmerk van de olifant zorgt voor herkenning, blijft hangen en leent zich ervoor om een iconisch status te krijgen (hé dat is de olifant van KS!).

Lancering
KS Profiel heeft ervoor gekozen om in een keer de nieuwe huisstijl overal door te voeren. Dit vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Onder leiding van Heidi van der Lugt van KS Profiel, in samenwerking met Haas Reklame en What comes next! zijn alle huisstijldragers in één dag vervangen. Op vrijdag 12 oktober 2018 vond de door KS Profiel en What comes next! groots georganiseerde lancering plaats bij Ritchie Bros. Een van de vrachtwagens van KS Profiel stond, door ons  voorzien van de nieuwe huisstijl, verdekt opgesteld achter een groot doek. De directie van KS Profiel nam het personeel mee in de nieuwe strategie. Na een korte quiz met de unitmanagers is het logo onthuld. De lancering werd afgesloten met een feestelijke bbq en het uitreiken van goodiebags met huisstijldragers.