Voor het Markland College hebben wij samen met Beeldhouwers de oude visuele identiteit nieuw leven in geblazen zonder herkenbaarheid te verliezen.

‘De Mark’ en ‘het land’
De visuele identiteit van het Markland College is gebaseerd op de betekenis van de naam en geeft ruimte aan de stichting en beide locaties om onderscheidend te zijn.

Het logo bestaat uit het woord Markland met daaronder een golvende lijn. De golvende lijn staat symbool voor de Mark. De Mark is een rivier die de locatie Oudenbosch en Zevenbergen verbindt en tegelijkertijd ook losmaakt van elkaar.

Het Markland College hanteert drie logo’s. Het logo voor Stichting Markland College is helemaal donkerblauw. Het logo voor Markland College Oudenbosch heeft een groen detail. Het groene detail weerspiegelt het land. Land past bij de locatie Oudenbosch omdat zij een gedegen en stabiele school zijn. Het logo voor Markland College Zevenbergen heeft een blauw detail. Het blauwe detail weerspiegeld het water, de Mark. Water past bij de locatie Zevenbergen omdat zij een jonge en dynamische school zijn.

Typografie en beeld, Miesart en Beeldhouwers
De samenwerking van Miesart en Beeldhouwers komt zichtbaar tot uiting in de covers, posters en uitnodigingen van het Markland College. Beeldhouwers is een bedrijf voor fotografie, videoproducties en virtual reality. Door de leerlingen los te fotograferen en hier typografie in te verweven worden de leerlingen en de school letterlijk één. De school vormt namelijk niet enkel de leerlingen maar de leerlingen vormen ook de school.