Toen ik in 2008 met mijn ouders naar de Kamer van Koophandel fietste om Miesart in te schrijven had ik nooit gedacht dat ik 10 jaar later samen met Oana en Floris prachtige projecten mag maken. Dat ik dit nooit had verwacht blijkt wel uit het feit dat we geen foto hebben gemaakt tijdens de inschrijving bij de KvK op 1 maart in 2008.

Mijn ouders moesten mee naar de KvK omdat ik nog geen 18 was. Ik was 17, minderjarig, en daarom moesten zowel mijn vader als moeder meetekenen bij het inschrijven van Miesart. Het was dus niet alleen spannend voor mij. Sinds de start in 2008 heb ik veel bijzondere mensen ontmoet en bijzonder werk mogen maken waarvoor ik erg dankbaar ben.

2008-2011
Dat ik jong was zie je terug in de hoeveelheid huisstijlen die Miesart gekend heeft. Van 2008 tot 2011 heb ik 3 verschillende logo’s voor Miesart gemaakt, de enige lijn die in de huisstijl is te vinden is de M. Voor de rest ga ik van zeer floraal naar sec en eindig ik met een wolkje waar een hele onstabiele (zelf ontworpen) onderkast m aan hangt. Van 2008 tot 2011 ontwerp ik vooral websites en visitekaartjes voor buren, tantes, opa’s, oma’s en vrienden.

2012-2014
In 2012 komt er meer eenheid en rust in de huisstijl van Miesart. Vanaf dit moment werk ik met de handgeschreven m die terugkomt in 4 kleuren. In deze periode ontwerp ik de 1e mailing naar aanleiding van mijn afstuderen aan Avans Hogeschool voor de studie Communication & Multimedia Design en in datzelfde jaar ontwikkel ik een portfolio voor de toelating aan AKV|St. Joost voor de master Grafisch Ontwerp die ik vervolgens in 2014 afrond.

2014-2015
Met het afstuderen aan AKV|St. Joost in 2014, introduceer ik ook een nieuwe huisstijl. Tijdens de master ontdek ik het lettertype DIN wat tot op de dag van vandaag mijn favoriete lettertype is. De DIN krijgt dan ook een prominente plek in de huisstijl. Het gebruik van de onderkast m blijft in stand en de 4 kleuren van de vorige huisstijl worden teruggebracht naar de 3 kleuren van het scherm, R G en B. In 2014, tijdens het 6 jarig bestaan van Miesart introduceer ik deze huisstijl met de 2e mailing.

2016-2017
In 2016 bestaat Miesart 8 jaar en naast de nieuwe website wordt de nog kernachtigere huisstijl van Miesart een feit. De drie kleuren maken plaats voor het Zwitserse rood en zwart. Misschien wel de meest belangrijke kleuren voor grafisch ontwerpers. In 2016 sluiten Oana en Floris aan, Oana ondersteunt mij met ontwerp en Floris helpt bij strategische sessies.

2018
Het jaar waarin Miesart 10 jaar bestaat! Het 10e jaar van Miesart gaat van start in Ulvenhout. Pal tegenover de kerk openen Floris en ik ons nieuwe kantoor. Het is ongelofelijk wat 10 jaar ondernemen met je doet, ik kan mijn opdrachtgevers, leveranciers, vrienden en familie niet genoeg bedanken voor het vertrouwen en de steun van de afgelopen jaren. Wat mij betreft gaan we door tot Miesart 50 jaar bestaat!