Ondanks, of juist dankzij, het feit dat wij ons in een wereld bevinden waarin alles constant lijkt te veranderen, ben ik overtuigd van de noodzaak van een consistente en herkenbare merkidentiteit. Met een scherp oog en fijn oor voor details en nuances, ontwerp ik merkidentiteiten die de verhalen van organisaties écht vertellen. 

Het fundament van een merkidentiteit vloeit voort uit gedegen onderzoek. Dit onderzoek resulteert in een krachtige strategie die te vatten is in slechts één zin: de merkbelofte. Deze zin is allesomvattend en wordt gebruikt als stok achter de deur voor alle beslissingen die genomen worden.

Het tastbare resultaat van de merkidentiteit is de merkstijl, bestaande uit een logo, typografie, kleur en een set regels voor alle uitingen waarmee de doelgroep in aanraking komt. Het zijn deze elementen die zorgen voor de noodzakelijke consistentie en herkenning. Die de basis vormen voor focus, sturing en vertrouwen.

Het is mijn droom om merkidentiteiten te ontwerpen die generaties lang blijven bestaan door hun iconische karakter en kracht. En om op die manier bij te kunnen dragen aan de rijke geschiedenis van het Nederlandse grafisch ontwerp.

In 2008 heb ik daarom Miesart opgericht. Sinds 2016 word ik geassisteerd door de talentvolle Oana Clitan. Samen creëren we merkidentiteiten die ertoe doen.

Michelle Haak
Miesart

Strategie – merkbelofte
Visuele identiteit – merkstijl
Kennisoverdracht en inspiratie – kennissessies