Voor Amphia hebben we een nieuwe visuele identiteit ontwikkeld. In 2019 is het nieuwe ziekenhuis geopend en in de aanloop naar de opening is ook de nieuwe identiteit uitgerold.

Persoonlijk en modern
Na interviews met veel verschillende mensen uit alle lagen van de organisatie en in goed overleg met de kenniskern Communicatie en Marketing hebben we en logo ontwikkeld zonder het woord ‘ziekenhuis’. De term ziekenhuis is oudbollig en Amphia is juist een moderne dynamische zorginstelling waarbij de patiënt steeds meer zelf de regie in handen neemt. Daarnaast biedt het logo ruimte voor profilering van specialisten. Omdat Amphia zo groot is en veel kennis in huis heeft was het voor de specialisten belangrijk om hun eigen specialisme uit te kunnen dragen.

Gefaseerde introductie
Met het oog op de nieuwbouw hebben Amphia en Miesart gekozen voor een gefaseerde introductie. Kleding, auto’s en drukwerk worden op natuurlijke vervang momenten voorzien van de nieuwe huisstijl. Deze keuze heeft voor- en nadelen maar past het beste bij de situatie van Amphia. Deze aanpak geeft ons de ruimte om bij te schaven waar nodig en houdt de organisatie flexibel.

Klinieken, MSB-A en Vrienden van Amphia
Voor zelfstandig opererende bedrijfsonderdelen van Amphia zoals Klinieken, het MSB-A en de stichting Vrienden van Amphia hebben we een aparte huisstijllijn ontwikkeld die sterk refereert naar de corporate identiteit.

Sponsor van het BeterBoek
Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in deze ziekenhuizen gratis Het BeterBoek van Bureau Meteau uitgereikt!

Herkenbare stijl voor iconen
De doelgroep van Amphia is heel breed. Letterlijk iedereen moet zich veilig en vertrouwd voelen in het ziekenhuis. Omdat niet iedereen goed kan lezen en schrijven hebben wij daarom een heldere en herkenbare set van iconen ontwikkeld. Hiermee maken we het ziekenhuis nog toegankelijker. De iconen kenmerken zich door zachte ronde hoeken en een eenvoudig lijnenspel. Inmiddels bestaat de set uit meer dan 100 iconen.

Samenwerking
De stationary en huisstijlrichtlijnen zijn in samenwerking met Emmy van Thiel ontworpen. Sinds 1 december 2015 werken wij niet meer samen met Emmy van Thiel en is Miesart verantwoordelijk voor de huisstijl implementatie. Graag willen wij Emmy bedanken voor haar inzet.