Voor Amphia hebben wij in 2013 een nieuwe visuele identiteit ontwikkeld die nog steeds staat als een huis. In de aanloop naar de opening van het nieuwe ziekenhuis is ook de nieuwe identiteit uitgerold.

  • service

  • merkbewaking

  • merkstijl

Persoonlijk en modern
Na interviews met veel verschillende mensen uit alle lagen van de organisatie en in goed overleg met de kenniskern Communicatie en Marketing hebben we een logo ontwikkeld zonder het woord ‘ziekenhuis’. De term ziekenhuis is oudbollig en Amphia is juist een moderne dynamische zorginstelling waarbij de patiënt steeds meer zelf de regie in handen neemt.

Gefaseerde introductie
Met het oog op de nieuwbouw hebben Amphia en Miesart gekozen voor een gefaseerde introductie. Kleding, auto’s en drukwerk worden op natuurlijke vervangmomenten voorzien van de nieuwe huisstijl. Deze keuze heeft voor- en nadelen maar past het beste bij de situatie van Amphia. Deze aanpak geeft ons de ruimte om bij te schaven waar nodig en houdt de organisatie flexibel.

Voor zelfstandig opererende bedrijfsonderdelen van Amphia zoals Klinieken, het MSB-A en de stichting Vrienden van Amphia hebben we een aparte huisstijllijn ontwikkeld die sterk refereert aan de corporate identiteit.

Herkenbare stijl voor iconen
De doelgroep van Amphia is heel breed. Letterlijk iedereen moet zich veilig en vertrouwd voelen in het ziekenhuis. Omdat niet iedereen goed kan lezen en schrijven hebben wij een heldere en herkenbare set van iconen ontwikkeld. Hiermee maken we het ziekenhuis nog toegankelijker.

De iconen kenmerken zich door zachte ronde hoeken en een eenvoudig lijnenspel. Inmiddels bestaat de set uit meer dan 100 iconen. Benieuwd naar de complete set? Neem contact met ons op en wij delen hem met je.

ks industries

baeken

icorp