Samen met Judith Jansen en Madelon de Graauw ontwikkelde wij een identiteit voor Biezonderwijs die verbindt.

Biezonderwijs is de overkoepelende organisatie voor 9 scholen en het expertisecentrum de Kracht. Voor deze structuur hebben we een identiteit bedacht die eenheid uitstraalt maar waar tegelijkertijd ruimte is voor onderscheid.

Eenheid door het gebruik van een beeldtaal die ontstaat uit de vormtaal van het overkoepelende logo. Onderscheid door uniek kleurgebruik per school.

Universeel door beeldtaal

In onze nieuwe huisstijl speelt beeldtaal een belangrijke rol. De streepjes uit het corporate logo, bieden volop ruimte om op speelse en luchtige wijze boodschappen door te geven en te versterken. De beeldtaal helpt dus om onze verhalen op eenvoudige wijze kracht bij te zetten. Door het gekozen lijnenspel zijn er volop mogelijkheden.

Uniek door kleurgebruik

De huisstijlkleur is warm blauw. Blauw staat voor stabiliteit en professionaliteit. Het symboliseert vertrouwen, loyaliteit, wijsheid, zelfverzekerdheid, intelligentie en waarheid. Allemaal kenmerken die passen bij onze organisatie-identiteit. Om ervoor te zorgen dat alle scholen en De Kracht voldoende tot hun recht komen onder de paraplu van Biezonderwijs, zijn zij herkenbaar door een eigen unieke kleur die goed past bij het eigen logo en ook goed aansluit bij de kleuren van de andere scholen en De Kracht.