Voor Designtegels ontwikkelde wij een pragmatische maar monolitische visuele identiteit die de veelzijdigheid van hun assortiment weerspiegeld.

  • service

  • merkbewaking

  • merkstijl

Zo iconisch als de tegels
Het logo van Designtegels is gebaseerd op dé klassieker uit hun assortiment. De oorsprong van alle illustraties op Portugese cementtegels is te herleiden tot de ruitvorm. Daarom is deze tegel ook het uitgangspunt geworden voor het logo. De vier verschillende fragmenten visualiseren het gegeven dat een tegel pas compleet is in het grotere geheel van een vloer. De vier kleuren verbeelden de ruimtes waarin de tegels toegepast worden: het warme rood staat voor het terras, het frisse blauw voor de badkamer, het heldere groen voor de keuken en het huiselijke taupe voor de woonkamer.

Het logo van Designtegels wordt inmiddels al 12 jaar gebruikt.

Azule ligt ten grondslag aan Designtegels. Azule is het merk van de tegels en sinds kort verkoopt Azule ook verf die past bij de kleuren van alle tegels. Miesart heeft de visuele identiteit van Azule in beheer. Voor Azule maakte wij etiketten, visitekaartjes, briefpapier, behandel instructies, plaatsing instructies en allerlei andere uitingen.

amphia

ks industries

baeken