Martens en Van Oord, een begrip op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, vroeg ons in 2020 om de visuele identiteit op te frissen zonder het logo te veranderen.

  • service

  • merkbewaking

  • merkstijl

Uitgangspunt
De kernwaarden van Martens en Van Oord zijn in beton gegoten en zijn nog steeds relevant. Daarom werd het opfrissen van de identiteit een visuele oefening.

Het jaarlijkse magazine, de Autograaf, hebben wij als uitgangspunt genomen voor deze oefening. We hebben de bouwstenen van de identiteit onder de loep genomen, opgefrist en toegepast op het magazine. Daarbij zijn we begonnen met het kleurpalet.

Waar Martens en Van Oord alleen met groen en grijs werkte hebben we de kleuren van hun werkgebieden toegevoegd aan het palet: bruin voor grond, grijs voor weg en blauw voor waterbouw.

Typografie
Naast kleur is typografie natuurlijk een belangrijke bouwsteen voor een visuele identiteit. Het logo van Martens en Van Oord is gebaseerd op de Helvetica Extended.

De Helvetica blijft een iconisch lettertype en met de update van het lettertype in 2023 is het nu ook geschikt voor toepassingen in de huidige tijd (kleine schermen tot grote billboards). Omdat het een robuust en solide lettertype is past het nog steeds bij Martens en Van Oord. Om het meer naar deze tijd te halen hebben we ervoor gekozen de Extended variant niet te gebruiken maar te blijven bij de originele Helvetica.

Het werk van Martens en Van Oord kenmerkt zich door uitdagingen in gelaagdheid. Ze zijn al meer dan 35 jaar actief op het land, in het water en op de grens ertussen. Dit hebben we gevisualiseerd door kleurvlakken en fotografie in verschillende lagen over elkaar heen te leggen.

De nieuwe bouwstenen zijn inmiddels op alle uitingen van Martens en Van Oord doorgevoerd en in de Autograaf komt alles mooi samen. Bekijk de laatste versie van het magazine hier.

amphia

ks industries

baeken