In 2016 was het thema van het Tilburgs Sportgala ‘Elke Prestatie Telt’. Sport gaat verder dan scoren alleen en dat draagt het Tilburgs Sportgala breed uit door alle aspecten van sport te belichten.

  • service

  • merkbewaking

  • merkstijl

Naast het belichten van de sport hebben wij, samen met Bemoei Bureau 013, ook het Sportgala zelf opnieuw belicht. Een nieuw jasje en een frisse koers zorgen ervoor dat het Tilburgs Sportgala opnieuw in de lift zit! Miesart was verantwoordelijk voor de nieuwe visuele identiteit en heeft sport en Tilburg verenigd in een krachtig beeldmerk. Een beeldmerk dat zich leent om alle uitingen van het gala een uniforme uitstraling te geven die vol dynamiek zit.

Tilburg + Winnen
We hebben de belangrijkste twee aspecten van het Tilburgs Sportgala samengevat in één beeldmerk. De twee belangrijkste aspecten zijn Tilburg en het podium voor de gouden, zilveren en bronzen medaillewinnaars.

Door de lijnen uit het logo uit te breiden en terug te laten komen in alle uitingen is er een dynamische identiteit ontstaan die toch eenheid uitstraalt. Dat is ook waar het bij sport om draait, zeker bij teamsport; dynamiek en samen één zijn. De typografie voor dit project is afgestemd op het lijnenspel waardoor er is gekozen voor smalle en hoge letter.

amphia

ks industries

baeken