In 2016 was het thema van het Tilburgs Sportgala ‘Elke Prestatie Telt’. Want sport gaat verder dan scoren alleen en dat wil het Tilburgs Sportgala breed uitdragen door alle aspecten van de sport te belichten.

Na 25 jaar een nieuw jasje
Naast het belichten van de sport hebben wij, samen met Bemoei Bureau 013, ook het Sportgala zelf opnieuw belicht. Een nieuw jasje en een frisse koers zorgen ervoor dat het Tilburgs Sportgala opnieuw in de lift zit! Miesart was verantwoordelijk voor de nieuwe visuele identiteit en heeft sport en Tilburg verenigd in een krachtig beeldmerk. Een beeldmerk wat zich leent om alle uitingen van het gala een uniforme uitstraling te geven die vol dynamiek zit.

Tilburg + Winnen
We hebben de belangrijkste twee aspecten van het Tilburgs Sportgala samengevat in 1 beeldmerk. De twee belangrijkste aspecten zijn Tilburg en winnen.

Dynamiek en eenheid
Door de lijnen uit het logo uit te breiden en terug te laten komen in alle uitingen is er een dynamische identiteit ontstaan die toch eenheid uitstraalt. Dat is ook waar het bij sport omdraait, zeker bij teamsport; dynamiek en samen één zijn. De typografie voor dit project is afgestemd op het lijnenspel waardoor er is gekozen voor smalle en hoge letter.

Bemoei Bureau 013
Graag bedanken wij de dames van Bemoei Bureau 013 voor de prettige en doeltreffende samenwerking! Op naar de 26e editie van het Tilburgs Sportgala.