Samen met Yurr bedachten wij een naam en ontwikkelde wij een visuele identiteit voor Vertelkracht.

Orthoklaas wordt Vertelkracht

Heleen Eising, gynaecoloog in het Gelre Ziekenhuis (Apeldoorn) is stichting Orthoklaas gestart omdat zij gelooft dat verhalen de zorg beter kunnen maken. Via de stichting wil zij, samen met Megan Milota en Renate van Leuken narratieve geneeskunde op de kaart zetten. Voor deze stichting hebben wij de naam Vertelkracht bedacht.  De naam is toegankelijk en begrijpbaar en verteld eigenlijk precies waar de stichting in gelooft: de kracht van verhalen vertellen (zowel in kunstvormen als het verhaal van de patiënt).

Vormtaal, kleur en typografie

De visuele identiteit kenmerkt zich door een opvallend monogram wat ingezet kan worden als kader voor verhalen. Daarnaast kent de huisstijl warme kleuren die rust en vertrouwen uitstralen. Het lettertype Beausite heeft verschillende versies, een schreef- en een schreefloze. We zetten de schreef variant in voor verhalen en de schreefloze voor praktische informatie over de stichting. Op deze manier ontstaat er een eigen en herkenbare stijl.

Uitingen

Om de stichting onder de aandacht te brengen willen we de verhalen zoveel mogelijk in het zicht en op items tonen die je in het dagelijks leven tegenkomt.